Groepen

Login Form

Archief 2014

GV Concordia District kampioen, competitie kampioen en toestelfinales

District kampioen!!
Zaterdag ochtend Grace Erskine en zaterdag middag Noortje Maessen in Asten deelnemen aan de district finale hier turnde meiden van Zeeland en Brabant.
Noortje wist zich naar een 8e plek te turnen. Bij de balk haalde ze een keurige 2e hoogste notering. Grace werd 1ste in de categorie jeugd 2. Door bij de brug en balk 1ste te worden had ze de trend gezet..

Toestelfinales!!
De turnsters die zich tijdens de eerste plaatsingswedstrijd bij de eerste 8 hadden geplaatst mochten zaterdag per toestel gaan strijden voor de hoogste eer.
'S-morgens mochten onze jeugdturnsters de spits afbijten. Michelle Maessen had zich geplaatst voor 4 toestellen. Ze had niet zo'n hele goede dag en het geluk zat niet mee. Michelle werd bij sprong 8e, brug 6e, balk 6e en vloer 4e. Ilse Hoogers had zich geplaatst voor sprong en vloer. Op de sprong liet ze een super sprong zien en werd hiermee 1ste, op vloer 7e. Mayke van den Beuken had zich geplaatst voor de brug en werd 7e. Lobke Verstappen had zich geplaatst voor de vloer en werd hier 5e.
'S-middags mochten Marieke Pinners en Melanie Schroen. Marieke plaatste zich voor alle 4 de toestellen. Ze turnde een stabiele wedstrijd, alleen op de balk had ze niet helemaal haar dag. Marieke werd bij sprong 3e, brug 6e, balk 6e en vloer 3e. Melanie had zich voor de sprong en balk geplaatst. Ze turnde mooie oefeningen maar waren allebei net niet voldoende voor een podium plek. Ze werd op beide toestellen 4e.

Competitie kampioen!!
Zondag weer vroeg uit de veren om op tijd in Brunssum de competitiefinale niveau D2 te turnen tegen Christoffel Venray en HOSEMA. De turnsters die hieraan mochten deel nemen waren Tess Heussen, Laury Theelen, Babette Konings, Evi Nooijen, Eva Verheijen en Fay Peeters. Ze kwamen uit in de categorie pupil 1 en 2. Ze mochten beginnen op de sprong hier en lieten ook allemaal een mooie sprong zien. De eerste winst was binnen. Door naar de brug. Bij dit toestel konden ze net niet de puntje op de i zetten waardoor ze 1 punt weggaven op de nummer 2. Bij de balk ging het ook niet helemaal vlekkeloos. Na een paar vallen en wiebels wisten ze dit toestel toch nog te winnen. Als laatste de vloeroefening. Het was spannend, twee teams hadden bij de vloeroefening precies hetzelfde aantal punten. Hierdoor bleven we de nummer 2, Christoffel Venray, de baas. Uitslagen: 1. GV. Concordia 207.766 2. Christoffel Venray 206.300 3. HOSEMA 189.858.

 

 

Zaterdag 5 april stond er een dubbelen competitiewedstrijd tegen Weert op het programma.

Voor de dames van divisie 4 werd het een lastige wedstrijd, er waren namelijk twee turnsters uit de groep afwezig door ziekte en blessure. Ze scoorde samen een goede uitslag van 44,50 punt op sprong. Dit was 1,50 meer dan Weert. Maar bij de drie andere toestellen de brug , balk en vloer was de winst te weinig om nog strijd te kunnen leveren. Uitslag Weert 172,2 Concordia 163,4

Persoonlijke uitslagen: 1. Grace Erskine, 5. Gaby vd Pasch, 8. Iris Buijssen, 9. Anouk Houterman , 10. Marieke Pinners.

Voor de meiden van D2A werd het een spannende wedstrijd. Deze competitiewedstrijd moest namelijk gewonnen worden om de competitiefinale te mogen turnen. Ze gingen de strijd aan. Van de vier toestellen, werden er maar liefst drie gewonnen. Uiteindelijk hebben de meiden van Concordia gewonnen met 223,35, tegen 219,55 voor Weert. Hierdoor zijn de meiden van groep D2A geplaats voor de competitiefinale op 11 mei in Brunssum. Persoonlijke uitslagen: 1. Eva Verheijen, 2. Fay Peeters, 3. Evi Nooijen, 5. Babette Konings, 7. Laury Theelen, 12. Tess Heussen.

 

 

Vrijdagavond 11 april vertrokken we (groep 4b) rond 17.00 uur naar Nederweert voor onze laatste competitie. Helaas kon Rian Wouda niet meedoen. We begonnen op sprong, hier ging het gelijk op. Daarna het onderdeel brug. De meiden van Nedeweert waren hier helaas sterker. Vol goede moed begonnen we op balk en wederom turnden onze dames superoefeningen! Ook op balk waren waren beide verenigingen even sterk. Tot slot de vloer, ondanks de goede vering wist Nederweert ons hier ook te verslaan. Einduitslag: Wilskracht Nederweert 177,725 - Concordia Panningen 167,300. Persoonlijke uitslagen: 4. Bianca Nijbroek, 7. Janna Bruijnen, 9. Melanie Schroen, 10. Winnie van de Pasch, 11. Kyra Steeghs en 12. Marieke Graus. 

Zaterdagmiddag 12 april vond de competitie van Groep D2B tegen Maastricht plaats. De sprong, burg en balk gingen erg gelijk op. Met maar één val op balk hebben de meiden goede oefeningen geturnd. Op het onderdeel vloer heeft Panningen het verschil weten te maken en hebben we met dik 2 punten gewonnen. Einduitslag: Eendracht Maastricht: 202,525 tegen Concordia Panningen 204,95. Persoonlijke uitslagen: 1. Kim Braaksma, 3. Femke van Loon, 4. Marit Engelen, 6. Daantje van de Beuken, 10. Tooske Gielen. 

Zondag 13 april was voor de jeugd div. 5 weer de  laatste competitie wedstrijd tegen Sparta Venlo. Zouden de meiden winnen dan komen ze uit bij de competitie finale. Bij verlies zijn we met 3 verenigingen met de zelfde scores en zal er een beslissings wedstrijd komen.  De meiden begonnen aan brug, Ze turnden goede oefeningen en kwamen op een voorsprong. Na vloer en balk stonden we nog maar op een kleine voorsprong. Helaas kwamen we bij de sprong toch nog op een achterstand. Eind uitslag:Sparta Venlo: 176,275 tegen Concordia 175,575. Persoonlijke uitslagen: 1. Michelle Maessen, 3. Ilse Hoogers, 5. Lobke Verstappen, 10. Reza Schroer, 11. Fee van de Ven en 12. Mayke vd Beuken

De dames van D2B mochten zaterdag 29 maart een competitie wedstrijd turnen. Dit keer tegen Venray. De dames turnden een goede wedstrijd, ze hebben op de balk ontzettend hun best gedaan om er op te blijven staan. Dit resulteerde in maar 1 val ! De andere toestel turnden ze ook netjes met veel stabiliteit. De wedstrijd eindigden met een stand van 216,975 voor Venray en 211,575 punten voor Panningen. Helaas hebben ze deze wedstrijd verloren, ondanks hun erg goede inzet. Persoonlijke uitslagen: 4. Femke van Loon, 5. Kim Braaksma, 8. Daantje van den Beuken, 10. Tooske Ghielen, 11. Marit Engelen (3 toestellen). Ook de dames van 4B mochten tegen de meiden van Venray turnen. Op brug en vloer was Venray iets sterker en op de sprong was Concordia sterker. Ook op de balk, meestal niet ons beste toestel, turnden de meiden de sterren van de hemel! Helaas heeft Venray net 1 punt meer bij elkaar geturnd. Einduitslag: Venray 180.625 - Panningen 179.425. Persoonlijke uitslagen: 2. Bianca Nijbroek, 3. Janna Bruijnen, 9. Kyra Steeghs, 10. Winnie van de Pasch, 11. Marieke Graus (3 toestellen), 12. Rian Wouda (1 toestel)