Groepen

Login Form

Selectie turnen                              

Onze selectiegroepen bestaan uit getalenteerde en gemotiveerde turnsters. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat de turnsters plezier beleven en van daaruit hun prestaties beter kunnen ontwikkelen. Komende seizoen zullen onze turnsters samen met de turnsters van SSS Helden trainen en op wedstrijd gaan.
De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd en niveau van de meiden. Iedereen traint minimaal 2x per week.

Om bij de selectie te behoren, word je geselecteerd door de leiding. Dit kan zijn doordat je turnt bij de turnspeeltuin of je doet mee tijdens een selectietest. Voor meisjes die al iets ouders zijn wordt dit apart bekeken. De jongste turnsters (onder de 8 jaar) turnen 1x per week bij de turnspeeltuin. Deze meiden mogen 1x per jaar deelnemen aan het recreatief turntoernooi. Het doel van dit turntoernooi is dat ze kennis maken met de wedstrijd sfeer. Zie voor meer informatie kopje turnspeeltuin.

Wedstrijden staan centraal tijdens het selectie-turnen. Het deelnemen aan wedstrijden is verplicht. Er wordt deelgenomen aan zowel persoonlijke als aan competitie wedstrijden. Deze wedstrijden vinden voornamelijk plaats in Limburg. Meiden die uitkomen in divisie 5 of hoger kunnen zich plaatsen voor district wedstrijden, de deelnemers komen uit Zeeland, Brabant en Limburg. We sterven ernaar om aan zoveel mogelijk wedstrijden deel te nemen. Meiden die uitkomen in de 3e divisie of hoger kunnen zich plaatsen voor nationale wedstrijden, die gehouden worden door het hele land.

Leeftijdscategorieën
Je mag aan wedstrijden deelnemen in het turnjaar (januari – december) dat je 9 jaar wordt.  Je start dan in de leeftijdscategorie ‘Instap’.
·         Instap  geboren in 2010*
·         pupillen 1 geboren in 2009*
·         pupillen 2 geboren in 2008*
·         jeugd 1 geboren in 2007*
·         Jeugd 2 geboren in 2006*
·         junioren geboren in 2005/2004*
·         senioren geboren in 2003 of eerder*

*Seizoen 2019

Oefenstof
De niveaus waar de turnster in deelnemen worden ingedeeld in Verplichte of Keuze oefenstof. 
De verplichte oefenstof is voor de turnsters in de jongste selectie groep (Instap, pupil1, pupil2, jeugd 1). Dit houdt in dat de oefening die geturnd worden zijn uitgewerkt door de KNGU. Hier mag en kan niet vanaf geweken worden.
De Keuze oefenstof is voor de turnsters in de oudere selectiegroep (jeugd 2, junior, senioren). Dit houdt in dat je een aantal eisen moet turnen maar dat je in de oefening vrij bent om te kiezen welke elementen je kiest. Je krijgt dan een oefening met eigen choreografie op de balk en bij de vloer.

Bekijk ons nieuwe lesrooster op de homepagina van deze website of ga naar www.sportclubpareja.nl