Groepen

Login Form

Nieuws

Wij hebben gemerkt dat onze groepen turnbasics en bijselectie op dinsdag tussen 17.00-19.00 uur erg goed bezocht worden. Dit betekent veel turnsters in de zaal, die naar onze mening allemaal evenveel aandacht verdienen. Echter door de groepsgrootte vinden wij dat wij niet de persoonlijke aandacht kunnen geven die een ieder verdiend. Wij hebben hier kritisch naar gekeken en goed geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat een nieuwe indeling van onze lessen noodzakelijk is om de kwaliteit van de lessen te waarborgen en daarmee de aandacht voor de turnsters te vergroten.

Dat wil zeggen dat wij per 1 januari de groepen opnieuw gaan in delen, zodat de groepen kleiner worden. Wij gaan dan de onderstaande indeling aanhouden.

De kleuters tot en met 4 jaar
Voor de kleuters tot en met 4 jaar zijn er lessen in Egchel bij Liesbeth op vrijdag van 8.45 tot 9.45 uur. In Beringe bij Ernie op zaterdag morgen van 9.00 tot 10.00 uur en in Grashoek bij Gaby op zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur. De lessen in Panningen op dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur komen te vervallen.

Turnbasics
De meiden in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar trainen op dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur in Sporthal Piushof te Panningen, onder leiding van Liesbeth.

Voor de meiden van de Turnbasics groep die nu van 18.00-19.00 uur trainen, verandert er niets.

Bijselectie
De meiden van de bijselectie en meiden van de turnbasics vanaf 8 jaar trainen op dinsdag van 17.00 tot 19.00 uur in Sporthal Piushof in Panningen, onder leiding van Liesbeth en Monique.

Wij vertrouwen op jullie begrip en zien jullie in het nieuwe jaar graag tegemoet in de voor jullie aangegeven lestijden.

Zijn er nog vragen, loop dan even langs bij Liesbeth en/of Monique.

 

Sportieve groetjes,
Bestuur GV Concordia en
Liesbeth & Monique

Ook dit seizoen mogen de recreatieve turners en turnsters uit Peel en Maas weer aan alle belangstellenden laten zien wat ze geleerd hebben.  Ongeveer 120 turners en turnsters van SSS Helden,  Volharding Maasbree,  KSV Castellum Kessel en Concordia Panningen,  Beringe en Grashoek turnen in categorieën voor medailles. 
Dit alles zal zaterdag 28 november vanaf 15.00 uur plaatsvinden in sporthal Piushof in Panningen.  Iedereen is welkom om te komen kijken.  Voor kinderen is de entree gratis,  vanaf 16 jaar wordt er 1 Euro entree gevraagd.

Waarschijnlijk hebben jullie al gehoord dat we niet meer kunnen sporten in de Wilhelminazaal in Panningen. Deze zaal wordt afgebroken. We hadden gehoopt dat we alle lesuren zouden kunnen geven in de sporthal. Helaas is dit niet gelukt. Een aantal groepen gaan sporten in de gymzaal van het Kerkeboske in Helden of naar gymzaal de Riet. Misschien niet zo fijn. Toch hopen we dat iedereen snel gewend is aan de nieuwe accommodatie en veel bewegingsplezier beleeft. We zullen blijven zoeken in de toekomst naar een accommodatie voor iedereen. Bekijk de groepsinformatie van jou les voor de veranderingen in locatie en/of lestijden.

Op 7 december was het voor vele meiden van de recreatieve groepen en turnspeeltuin vroeg op staan om op tijd in Horn te zijn voor de turnontmoeting. Na heel hard trainen tijdens de lessen was het dan zo ver: de meiden konden nu eindelijk aan ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s laten zien wat zij geleerd hebben in de afgelopen weken. De spanning was om te snijden!!

Deze turnontmoeting is een wedstrijd in teamverband voor recreatieve turn(s)ters die 1 á 2 uur per week turnen, die normaal niet in aanmerking komen voor individuele wedstrijden. De groepjes worden onderverdeeld in diverse niveaus, met bijbehorende oefenstof. Ieder team neemt deel op haar eigen niveau.

GV Concordia kwam met drie groepen uit in het niveau R1, o.l.v. Liesbeth, Winnie, Ilona, Maud, Mandy, Noortje en Joep. Daarnaast kwam er nog 1 groepje uit in niveau R2, o.l.v. Monique en Noah.

Na een gezamenlijke opmars en warming-up gingen de meiden aan de slag. Het serieuze wedstrijdwerk op de onderdelen brug, balk, lange mat en sprong, werd afgewisseld met acrogym, kon er gekleurd worden en was er tijd voor een heerlijke versnapering als pauze. Om 12 uur was er een weer een opmars voor de prijsuitreiking. Alle meiden hebben ontzettend goed hun best gedaan. En bovenal heeft iedereen heel veel plezier beleefd. Dit alles werd bekroond met vier keer een 3e plaats.

 

Wij zijn ontzettend trots op onze meiden… Goed gedaan!!